Theorie halen, de eerste stap naar jouw rijbewijs

Gratis Proefrijles

Vraag direct je gratis
en vrijblijvende proefrijles aan.

Theorie halen, de eerste stap naar jouw rijbewijs

De basis om goed te kunnen autorijden bestaat natuurlijk ook uit een goede kennis, wat de betekenis is van alle verkeersborden, de voorrangsregels, over wet- en regelgeving die te maken hebben aangaande verkeersdeelname en het herkennen van gevaren… kortom jouw theorie!

Het is belangrijk om snel te starten met het behalen van je theoriecertificaat, want zonder het theoriecertificaat mag je geen praktijkexamen doen! Je mag al theorie-examen doen als je 16 jaar bent, je theorie is 1,5 jaar geldig.

Moet je wachten met het nemen van rijlessen? Gelukkig niet. Je hoeft niet te wachten met het nemen van rijlessen; je kan gewoon beginnen zonder dat je een theoriecertificaat hebt. Pas op de dag van je praktijkexamen moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Het is natuurlijk beter als je je theoriecertificaat al op zak hebt vóórdat je begint met rijlessen, of in ieder geval hebt behaald rond rijles 10; je beheerst dan namelijk de kennis over de verkeersborden, de regels en wetten. Met deze kennis op zak wordt autorijden een stuk gemakkelijker want je weet wat je moet doen! Het scheelt je ook praktijklessen als je de kennis hebt!

Theorie leren

Je kunt bij RijWijzer op twee verschillende manieren leren voor jouw theorie. We bieden zowel online studeren als klassikale lessen aan.

Online studeren voor je theorie

De onlinemethode gaat via onze rijles app, hier vind je meerdere mogelijkheden van alles helemaal alleen studeren, tot aan het volgen van theorie lessen via zoom, dus alles vanuit je eigen huis en wanneer jij het wilt.

Het werkt heel eenvoudig:

Prive theorieles

Omdat we een franchise organisatie zijn, geven sommige instructeurs ook privé theorie, vraag naar de mogelijkheden bij jouw RijWijzer instructeur.

Klassikaal theorie leren

Natuurlijk is het ook mogelijk om klassikaal theorielessen te volgen, bij RijWijzer, dit doen partners van ons:

partners van RijWijzer:

Theorie examen een spannen moment!

Het theorie-examen is en blijft een spannend moment; toch is het belangrijk om niet te nerveus te zijn. Vertrouw op jezelf en op de kennis die je hebt opgedaan, als het goed is heb je via één van onze mogelijkheden goed gestudeerd en ben je klaar voor het examen. Het examen kan je zelf aanvragen via de website van het CBR. Naar CBR, theorie aanvragen

In de meeste gevallen wordt het theorie-examen klassikaal afgenomen. Echter zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kan je het examen ook in het Engels of een andere taal afleggen. Ook is het mogelijk om meer tijd aan te vragen doordat je bijvoorbeeld last hebt van dyslexie. Wanneer je last hebt van bijvoorbeeld faalangst kan je een individueel begeleid examen aanvragen, dit kan enkel als je eerder een examen met extra tijd hebt afgelegd. Voor de actuele regelgeving omtrent het aanvragen van speciale theorie examens raden we je aan op de website van het CBR te kijken.

Je theorie-examen bestaat uit de volgende onderdelen:

Tip als je theorie-examen moet gaan doen

Waarom kies je voor Rijwijzer

Stap in onze lesauto voor een gratis proefles

Scroll naar boven