Autisme en Autorijden

Specifieke rijlessen voor autisme

Autisme en autorijden kunnen soms uitdagend zijn voor mensen met autisme. Autisme is een aandoening die de sociale interactie, communicatie en het gedrag beïnvloedt.

Gelukkig is het behalen van een rijbewijs niet onmogelijk voor mensen met autisme, dankzij de juiste begeleiding en training. De instructeurs bij RijWijzer Verkeersscholen, zijn gespecialiseerd in rijlessen voor mensen met autisme. Dus heb je ADD, ADHD, Asperge of een andere form van autisme je bent bij ons aan het goede adres.

Aangepaste Rijlessen voor Autisme: Veiligheid en Zekerheid op de Weg

Onze ervaren rijinstructeurs hebben specifieke kennis en vaardigheden op het gebied van autisme en autorijden, en begrijpen hoe belangrijk het is om een veilige en ondersteunende leeromgeving te creëren. Onze lesauto’s zijn speciaal aangepast aan de behoeften van mensen met autisme, zodat ze comfortabel kunnen oefenen voor het rijexamen.

Dus, of je nu op zoek bent naar rijlessen voor jezelf of voor iemand in je leven met autisme, neem contact met ons op en maak vandaag nog een afspraak voor specifieke rijlessen!

Gezondheidsverklaring

Als je een rijbewijs wilt behalen, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Dit geldt ook voor mensen met autisme die rijlessen volgen. De gezondheidsverklaring van het CBR vraagt naar verschillende aspecten van je gezondheid, zoals medicijngebruik, ziektes en beperkingen. Het is belangrijk om deze verklaring eerlijk in te vullen, zodat het CBR een goed beeld heeft van je rijvaardigheid.

Ondersteuning bij Gezondheidsverklaring voor Rijexamen.

Als je autisme hebt, is het soms moeilijk om de vragen van de gezondheidsverklaring te begrijpen of om je gedachten op een rijtje te zetten. RijWijzer Verkeersscholen kan je helpen bij het invullen van de gezondheidsverklaring van het CBR en je vragen beantwoorden over het rijexamen en de rijprocedure. Neem contact op met RijWijzer Verkeersscholen als je hulp nodig hebt bij het invullen van de gezondheidsverklaring van het CBR voor mensen met autisme. We helpen je graag op weg naar een succesvolle rijopleiding!

Waarom kies je voor Rijwijzer

Stap in onze lesauto voor een gratis proefles

Scroll naar boven