Examens en
Her-examens

Gratis Proefrijles

Vraag direct je gratis
en vrijblijvende proefrijles aan.

Even checken

Voordat we van alles gaan vertellen over jouw examen is het belangrijk dat het volgende geregeld is;

Heb je bovenstaande zaken allemaal geregeld? Top! Dan kan jouw rijinstructeur jouw examen gaan aanvragen! LEUK!!!

Het is zover, je bent klaar voor jouw praktijkeamen

Een gemiddelde leerling heeft in Nederland ongeveer 35 tot 45 rijlessen nodig om beslagen ten ijs op het examen te komen. Nu het moment daar is dat jouw rijexamen is/wordt aangevraagd, breekt er natuurlijk een mooie tijd aan. Geen zorgen! Jouw rijinstructeur heeft niet voor niets jouw examen aangevraagd en dus aangegeven dat je er klaar voor bent! Je hebt voldoende geoefend , je bent één met het voertuig én je hebt jouw instructeur laten zien dat je alles beheerst, het is natuurlijk wel belangrijk om netjes elke week te blijven lessen en je skills te blijven verbeteren en het verder te automatiseren. Het is nu bijna tijd om dit alles aan de examinator te gaan laten zien! Maar hoe ziet zo’n praktijkexamen er nou eigenlijk uit? Wat kun je verwachten tijdens jouw praktijkexamen?

Regulier praktijk examen

RijWijzer rijinstructeurs plannen altijd een zogenaamd uurtje vooraf. Zo kan je het uur vóór jouw examen even goed er inkomen en de laatste tips van je instructeur ontvangen. Jij en jouw rijinstructeur rijden aan het einde van dit uurtje vooraf samen naar de CBR examenlocatie toe. Daar aangekomen gaat het als volgt;

Welke soort praktijk examens zijn er?

Herexamen

Het herexamen is identiek aan het reguliere praktijkexamen zoals hierboven omschreven staat en zal normaal gesproken aangevraagd worden als het de eerste keer niet gelukt is om te slagen.

Faalangst praktijk examen

Het faalangstexamen wijkt in principe niet veel af van een regulier examen, alle onderdelen zoals omschreven bij het reguliere examen komen gewoon aan bod. Het grote verschil is wel dat je een examinator toegewezen krijgt, welke getraind is op begeleiding van leerlingen met faalangst. De examinator weet dat jij heel nerveus bent en stelt je daarom veel meer op je gemak door rustig en geduldig alles uit te leggen. Hij neemt wat extra de tijd voor jou en ook mag je, als je daar behoefte aan hebt, tijdens jouw examenrit een time-out aanvragen als het je echt even allemaal teveel wordt. tijdens de time-out kan je even tot rust komen om daarna jouw examenrit weer verder af te maken. Het Faalangstexamen duurt in totaal 80 minuten, waarvan je 35 tot 45 minuten echt rijdt.

BNOR praktijk examen

Mocht het nou na 4 keer examen afleggen nog niet gelukt zijn, dan kun je een zogenaamd BNOR examen aanvragen. BNOR staat voor (Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid). Het BNOR praktijkexamen bestaat wederom uit alle onderdelen van het reguliere examen, alleen krijg je nu veel meer persoonlijke begeleiding en doorloop je het praktijkexamen écht stap voor stap. Ook krijg je veel meer tijd voor het examen, namelijk 70 minuten. ook is het mogelijk om het BNOR examen in combinatie met faalangst te doen. Je krijgt dan in totaal 80 minuten de tijd én je mag dan net als bij een faalangstexamen ook weer een time-out aanvragen als je dat nodig vindt.

Examen kosten via Rijwijzer
Waarom kies je voor Rijwijzer

Stap in onze lesauto voor een gratis proefles

Scroll naar boven